kwekerij Bastin
Nieuwenhuysstraat 29
6336 XV Aalbeek (Hulsberg, Nuth)
Limburg, Nederland
telefoon: 045-5231475
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

openingstijden

De kwekerij is open van woensdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

 

"Een kwekerij met vakantie gevoel."

Onze voorraad omvat doorgaans ongeveer 1000 soorten tuinplanten.

We zijn een breed gesorteerde vasteplanten, kruiden en lavendelkwekerij, met een voorliefde voor winterharde mediterrane soorten, mens-, bijen- en vlindervriendelijke planten, eetbare, tuinvaardige en geurende planten.

We kweken onze planten natuurlijk, volgens biologische principes, volledig vrij van chemische of biologische bestrijdingsmiddelen. Onze potgrond is uitsluitend biologisch bemest, 100% turfvrij en bevat geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Meer over hoe wij werken lees je hier: over onze kwekerij

 

activiteiten 2019

Tijdens onze themadagen is de kwekerij ook op zondag en soms op maandag open. In 2019 zijn dat:


zaterdag en zondag 23 en 24 februari Hellleborusdagen, tientallen soorten handbestoven en geselecteerde winterrozen

vrijdag 19 april Goede vrijdag, gewoon open

maandag 22 april extra open voor 2e Paasdag

zaterdag 27 april op Koningsdag gewoon open

zaterdag en zondag 11 en 12 mei de onvergetelijke groentedagen, groenteplanten, eenjarige kruiden, markt met zaden en boeken.
“Die vergeten groenten zijn niet voor niets vergeten.”

zomerse sfeer op de kwekerij

donderdag 30 mei gewoon open met Hemelvaart

maandag 10 juni extra open voor tweede Pinksterdag

zaterdag en zondag 15 en 16  juni Mediterrane plantendagen, vakantiegevoel met winterharde zuidelijke planten en kruiden in de hoofdrol, arisanale markt

zaterdag en zondag 6 en 7  juli Lavendeldagen, grote markt, terras en muziek, veel vrolijk geurend vakantiegevoel met lavendel

 

zaterdag en zondag 24 en 25 augustus Salvia en prairieplantendagen, Indian Summer, langbloeiende planten en siergrassen en heel veel Salvia soorten.

zaterdag en zondag 28 en 29 september Pompoen Parade, verschillende pompoenkwekers met vele tientallen verschillende pompoensoorten, kalebassen, siervruchten, pompoensoep, pompoenbrood en pompoenmarkt

 

De weg naar de kwekerij vind je hier.

Zo kun je ons makkelijk vinden:

Aalbeek ligt midden in de driehoek gevormd door de snelwegen van Zuid Limburg, midden tussen Heerlen en Maastricht, recht onder Geleen-Sittard en vlak bij Schimmert Hulsberg en Valkenburg. Het is ongeveer 4 km van beide snelwegen en heel makkelijk te vinden vooral als je de onderstaande route beschrijving volgt.

Vanuit het noorden; volg de A2 tot knooppunt Kerensheide, neem hier de A76 richting Heerlen.

Vanaf de snelweg van Eindhoven / Antwerpen (A 76) naar Heerlen / Aken neemt u afslag Nuth-Brunssum. U rijdt dan, door Nuth, Nuth weer uit over de doorgaande weg richting Valkenburg. Bij de afslag naar Schimmert rechts en dan meteen

weer rechts is de Nieuwenhuysstraat. De boerderij is goed herkenbaar aan de witte gevel van het woonhuis, maar dan bent u wel al iets te ver doorgereden. U kunt op het erf parkeren.

Uit Maastricht is het het makkelijkst de snelweg naar Heerlen te nemen en dan afslag Hulsberg / Nuth na Hulsberg kom je in Aalbeek je gaat hier de tweede straat links (voorsorteervak en ANWB bord) en meteen weer rechts in de scherpe bocht bij het kapelletje aan de afslag naar Schimmert.

Vanuit Belgie is het meestal het makkelijkst bij Maasmechelen de grens over te steken en op knooppunt Kerensheide Heerlen te kiezen (dat is gewoon rechtdoor) en de bovenstaande route te volgen.

Belgen uit het zuiden komen over Luik naar Maastricht en haken daar aan de bovenstaande route uit Maastricht aan.

 x 
winkelwagen is leeg

nieuwsbrief

Neem een gratis abonnement op onze nieuwsbrief. Hij bevat tuintips, informatie over planten, tuinieren, recepten, tuinverhalen en natuurlijk het laatste nieuws over onze activiteiten.

Vul hieronder je e-mail adres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen.

je e-mail adres:


en liefst, maar niet verplicht, ook:
 

 

naam:
woonplaats:
opmerkingen:
inschrijven uitschrijven

Uiteraard mag je er op rekenen dat deze gegevens veilig zijn bij ons en dat ze niet aan derden worden verstrekt.

nieuwsbrief archief

Ontdek wat onze themadagen precies inhouden. Tuintips, receptjes, avonturen.

Oude nieuwsbrieven, vanaf nummer 56, kun je hier lezen:

archief

prijslijst

prijslijst van vaste planten, kruiden, lavendel, mediterrane , prairie en andere tuinplantenOnze prijslijst met het volledige sortiment kun je hier downloaden als PDF: prijslijst.pdf


meer over mijn boek

'Puur Mediterraan Tuinieren' gaat over mijn liefde voor geurende planten zoals lavendel, Cistus, Phlomis, rozemarijn en tijm, waar deze vandaan komt, hoe ik kweker werd met een voorliefde voor mediterrane planten en hoe ik ze niet alleen in de tuin maar ook in het eten toepas. Bij veel planten staan kleine mediterrane gerechtjes, niet alleen van mijzelf, maar ook van bevriende topkoks zoals Claude Pohlig uit Brussel. Het bevat anekdotes over planten en plantenmensen zoals collega kwekers en botanici, over ons leven op de kwekerij rondom onze 300 jaar oude boerderij in het Limburgse heuvelland. Hoe ik behalve dol op tuinieren gek ben op koken en hoezeer we daar in de zomer aan 'tafel 7' van genieten.

Puur Mediterraan Tuinieren, Roger Bastin, Kosmos uitgevers

De gedrukte versie is helaas uitverkocht maar je kunt het wel nog gratis downloaden: puur mediterraan tuinieren als PDF:

Tuinboek 'Puur Mediterraan Tuinieren' als gratis download.

 

 

Meer lezen en foto's zien uit het boek kan hier:

puur Mediterraan tuinierenzonnepanelen op het dak van de kwekerijschuur

 
 
 
 

 terug naar boven ↑ ©2019 de planten van kwekerij Bastin ↑ terug naar boven